Codul "reducere30" iti ofera 30% Extra reducere la toate produsele Tantino si livrare gratuita in Romania!!!

Pregătirea mediului de acasă

Putem începe prin a spune că Universul este un mediu, iar Pământul este un mediu pregătit, deși nu noi am făcut pregătirile.
Copilul se dezvoltă având la dispoziție două medii principale; unul natural și unul creat. Atunci când vorbim despre mediul natural, ne referim la o combinație de elemente fizice și chimice din lumea noastră: apă, aer, lumină, gravitație, spațiu și minerale.
Mediile create sunt cele pregătite de oameni și gândite pentru un anumit scop.
Mediul optim ar fi orice tip de mediu care susține nevoile de dezvoltare ale individului din acel mediu. Un mediu creat sau pregătit are în el tot ce e nevoie pentru a susține ceea ce va avea loc acolo; de aceea o casă este locul în care trăim și creștem și unde se formează familiile. Acest tip de mediu oferă individului o fundație pe care își poate construi o viață integrată. Pe măsură ce copilul crește și se schimbă, și mediul trebuie să facă la fel, în funcție de perioadele senzitive și de dezvoltarea creierului.
Adultul care creează mediul trebuie să faciliteze, nu să împiedice, independența copilului și să susțină, nu să sufoce, stima de sine a copilului. În mediu, totul trebuie să împlinească o nevoie și să aibă un motiv. Trebuie să avem doar ce e absolut necesar. Deseori, oferim "prea mult" copilului și sfârșim prin a-l supra-stimula.

 

Educator Montessori

Lasa un comentariu